Blotlaget Agnefit

Blotlaget Agnefit

Om tankeboken

Det här är blotlagets tankebok. Vi informerar här om våra samlingar och blot men här finns framför allt utrymme för ord och tänkor kring hednisk tro och sed. Blotlaget finns också dokumenterat i bilder. För att komma i kontakt med oss, e-posta admin[snabel-a]folktro.org.

Saknad

BlotPosted by Peter 09 Mar, 2010 21:54:27

Jag saknar min harg.

Det finns dagar när tankarna rusar i huvundet och allt ska värderas, testas och omprövas. Sådana dagar är det skönt att kunna sitta vid sin harg, vi eller annan helig plats. Att som jag numera bo i lägenhet har sina klara fördelar men också sina klara nackdelar. Det skulle kännas helt främmande för mig att utföra blot i min lägenhet, på balkongen eller vid gårdens grillplats. I ett rent hedniskt perspektiv så känns det onaturligt, fattigt att bo i lägenhet. Ett alternativ är ju att skaffa sig en plats i naturen och i närheten där man kan vara när det behövs, men här rör sig folk överallt i skogarna. Att vara och få ha sin plats ifred ser jag som svårt.
Jag antar att jag helt enkelt får bida min tid.

//Vaner

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Nettan 17 Feb, 2012 14:39:25

Mmmmmmm

Posted by Karl 09 Mar, 2010 22:30:54

Viet står alltid öppet för er här - det är bara att komma förbi och gå dit upp ifred om man så önskar. Men det är väl långt att åka för spontana besök.

Posted by Kent 09 Mar, 2010 22:12:55

Hej min vän!

Lustigt det där, jag har sett att en del har en blotplats eller vad man ska kalla det, altare säger en del, i sin lägenhet och det skulle jag ej heller klara av att ha hemma, känns helt fel.

Jag hittade en fantastisk plats, tar väl en 20 minuter att gå dit, lite John Bauer skog runt ikring där, problemet är nya vägen förbi min ort, bilar låter fast det är en bit till vägen.

Även om jag bor så att säga nästan på landet så har jag aldrig haft så långt till skogen som jag har nu.
Att hitta en plats här är svårt med.

Brattskeggr