Blotlaget Agnefit

Blotlaget Agnefit

Om tankeboken

Det här är blotlagets tankebok. Vi informerar här om våra samlingar och blot men här finns framför allt utrymme för ord och tänkor kring hednisk tro och sed. Blotlaget finns också dokumenterat i bilder. För att komma i kontakt med oss, e-posta admin[snabel-a]folktro.org.

Inför midsommar

BlotPosted by Karl 26 May, 2010 14:51:17

Jag postade aldrig någon info om vår- och såningsblotet men alla hittade ju hit ändå. Tänkte istället i god tid starta en tråd inför midsommar. Tankar eller önskemål kring blotet? Ska hemmansägaren, jag eller någon annan hålla i det? Till festen kan vi bidra med ägg, gräslök, persilja, sallad och dill från egen produktion. Hur gör vi med resten? Vem tar med vad?

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kent 30 May, 2010 10:59:19

Jag kan köpa mjöd.

Kanske ska jag hjälpa Karl med blotet, du håller i det och jag gör vissa saker som vi pratat om förut.

Posted by Karl 27 May, 2010 15:11:40

Jo en sak till - vi tar väl med tältet igen så kan jag sova där med femåringen (hon fyller ju faktiskt fem dagen efter :-)

Posted by Karl 27 May, 2010 15:10:24

OK, låter utmärkt! Vid förra alva diskuterade vi en del kring döden. Det var långt ifrån ett avslutat men ändå väldigt bra samtal. Får jag vara fräck nog att föreslå ett nytt tema inför midsommar - moral och livsval?

Posted by Jonas & Theres 26 May, 2010 22:07:31

Vi hade tänkt oss ungefär som förra året. Vi ordnar lite sillunch vid ankomst och lite blandsallad och tillbehör till grillningen frammåt kvällen. Du får gärna ta med egenproducerat Kalle, gräslöken är det enda som visat tecken på att ha överlevt våran ömma vård och pappas grävare.

Du får gärna hålla i Blotet Kalle.