Blotlaget Agnefit

Blotlaget Agnefit

Om tankeboken

Det här är blotlagets tankebok. Vi informerar här om våra samlingar och blot men här finns framför allt utrymme för ord och tänkor kring hednisk tro och sed. Blotlaget finns också dokumenterat i bilder. För att komma i kontakt med oss, e-posta admin[snabel-a]folktro.org.

I regn o rusk på ö

LivsåskådningPosted by Peter 04 Jul, 2010 00:22:27

Sitter här i min stuga mitt ute i ingenstans.
Regnet öser ner och det är sommar. Härligt!
Stängde i dag ner mig på Facebook då jag hamnat vid ett vägskäl och måste byta riktning. Funderar mycker på o ena sidan seden och o andra sidan filosofi/religion som kanske inte går hand i hand och så jag, den andiga människan och de punkter vi kan mötas och var vi inte kan det, bör det, vill det.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peter 04 Jul, 2010 13:37:30

Efter drygt två års praktik i stillhetsmeditation så har jag kommit till några vikiga insikter. Ett par av dem är:

1:Det finns en tillvaro/närvaro som är äkta och ursprunglig som för mig är svår att finna mitt i vardagens brus.

2:Min del av detta ursprung och insikten om skillnaden mellan detta ursprung och mitt ego.

3: Insikten att jag inte är mitt ego

4:Insikten att jag alltid tidigare relaterat mig själv till mitt ego, men i dag inte alltid gör det.

5: En förnimmelse av att egot inte existerar (snacka i så fall om ett liv i lögn!)

Här känner jag att jag hamnar i ett dilemma. Seden är för mig min trygga hamn mitt hem och borg, men svaren jag söker finns längs en annan väg (Buddhismen). Enkel som jag är kan jag ju helt enkelt kalla den andra vägen för ett filosofiskt vägval men faktum kvarstår att det finns en väg som jag måste gå och jag vet inte hur pass parallellt den vägen går med seden. Kan vägarna gå hand i hand? Jag vet inte.

Jag har inte läst mig till vare sig det ena eller det andra utan konstaterat vilken väg jag behöver ta genom praktisk erfarenhet.

FB har inget med det här att göra annat än att jag behövde byta forum, men fenomenet är ändå intressant. Vad händer med deltagare som mig i ett nätverk som FB när man blandar sina vänner med vänners vänner arbete och kunder och det helt enkelt inte är möjligt att separera dem? Vad händer om min kund eller någon i mitt arbete värderar mig efter mina vänners uttalanden eller åsikter? I FB är jag inte bara mig själv utan jag är också en roll och representant för min arbetsgivare.
För mig blev det ohållbart att vara kvar i FB utan att snart behöva ställa mig vid skranket och hålla försvarstal.

Posted by Karl 04 Jul, 2010 08:03:21

Intressant, utveckla gärna - här eller på annat sätt. Vad är det som inte går hand i hand och på vilket sätt? (Och på vilket sätt har det att göra med FB? Det finns ju iofs en hel del uppenbara för- och nackdelar med detta virtuella nätverk.)